dethandlaromjag.blogg.se

Ventilen för det som behöver stötas, blöta, ältas och smältas

En förhållande som går i sär...

Publicerad 2013-04-20 18:28:09 i Allmänt

Inte hade jag kunnat ana att det som skulle läka ihop Han och mig är att en av hans närmaste ska separera. Denne Någon som står inför sin separation är inte glad över separationen, inget han vill. Någon berättar ofta om detta, har ett behov att prata om det. Någon pratar om det i termer av
"du vet inte vad du har förän..."
"vårda så du inte förlorar...."
"det är så lätt att ta för givet, men det är aldrig givet..."
 
Känns inte just att jag är glad för Någons separation, det är jag ju egentligen inte heller...men jag är glad för att den öppnar ögononen på Maken min.

Bättre! Absolut bättre!

Publicerad 2013-04-13 18:17:39 i Relationen till maken

Något har förändrats - jag vet inte vad. Men det är bättre. Jag var nog inne i en humördipp, Han åxå. Visst finns det saker vi skulle kunna jobba på - arbetsfördelningen tex....jag kommer att jobba på den på mitt vis...Jag kommer börja med att tvätt-vägra. Tvättar inte han, tvättar inte jag (annat än det som gynnar mig). Kanske barnsligt...men jag tror mig veta att en demonstration är mer effektiv än ett samtal han bara tycker är jobbigt. jodå - visst skulle vi säkert må bra av lite terapi åxå...men jag känner mig...jag kommer inte att ta ta i det. Det finns flera anledningar.. 1 jag orkar inte 2 schemat är så späckat som det är utan att knöka in även detta 3 det känns bättre 4 Han kommer att tycka jag är så inihlvt jobbig som föreslår det...och just nu orkar jag inte 5 Han tar på mig igen...och jisses vilken betydelse det har för det emotionella

Arbetsfördelning

Publicerad 2013-04-04 15:28:00 i Relationen till maken

Innan Åre:
Jag packar till mig och barn inklusive matsäck och annat praktiskt.
Han packar sitt och bilen
Han kör bilen

I Åre:
Jag ser till att det finns mat, det blir mat, att vi har matsäck
Han diskar
Jag packar mina och tjejrnas saker
Han packar bilen

Efter Åre:
Han kör bilen
Jag packar upp mitt och barnens
Jag tvättar, viker, sorterar och funderar på vad som inte kommer att vara lagom till barnen nästa år
Han packar upp sitt, väskorna står i kvar i hallen
 
 
Rubriken är arbetsfördelning - vilken arbetsfördelning?
Ofördelning!
 
Jag antar att vi inte är unika...
Men jag bli så inihelvetti bitter på att jag "jämnt" måste göra "allt".

Semester är bra!

Publicerad 2013-04-02 10:13:57 i Relationen till maken

Jag mår betydligt bättre i vår relation efter semestern. att få umgås kravlöst med varndra och baren och göra det vi alla älskar på allas vilkor är otroligt helande och stärkande.
 
Jag anser fortfarande att vi har en del som vi skulle behöva jobba på - tex att prata och diksutera kosntruktivt. Lite mer respekt för våra olikheter.
 
Men jag kände att vi nu är på samma väg - men det finns många vägskäl kvar att passera ... tillsammans...där vi väljer samma riktning. Vägen är krokig - men vem vill gå på en alldelles rak väg?
 
TRor nog fortfarande att vi skulle ha nytta av parterapi i någon form. Jag har inte tagit upp dettab ännu - men ska göra det sen...Lovar inte när. Vill njuta nu av den harmoni som vi har.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela